Tekenpraktijk Turkoois

      Hier wordt tekenen weer leuk !

Troost bij verlies

Onder deze noemer zullen er verschillende activiteiten en producten aangeboden gaan worden.

Wat te denken van een mooi beschilderde kist/doos om dierbare herinneringen in te bewaren.

Of een handbeschilderde uitvaartkist, in opdracht en/of in samenwerking met de nabestaanden?

Maar ook workshops die helpen bij het verwerken van het verlies, in welke vorm dit zich ook aandient. Denk niet alleen aan het overlijden van een dierbaar persoon, maar bijvoorbeeld ook aan het verlies van je gezondheid en misschien (mede daardoor) je werk.

Ook het verstoten worden door je familie, vanwege andere leefstijl, geloof, geaardheid etc. kan een rouwproces met zich meebrengen.

Uit eigen ervaring weet ik dat creatieve werkvormen kunnen helpen bij het verwerken van allerlei soorten van verlies. Je kunt hierdoor dingen soms beter een plekje geven, letterlijk en figuurlijk.

Ik voel me vereerd je daarbij te mogen ondersteunen.

Een schilderij om nooit te vergeten

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn/haar leven te maken met afscheid nemen, bijvoorbeeld door het overlijden van een dierbare. Maar ook het verlies van werk, je gezondheid, een echtscheiding of het op andere wijze eindigen van een bepaalde periode in je leven kan een enorm rouwproces zijn.

Creatieve vormgeving kan een prima manier zijn om zo'n verlies te verwerken. Door het letterlijk en figuurlijk allemaal een plekje te geven, help je jezelf te helen. Tijdens de workshop werk je op een paneel met acrylverf. Je verwerkt er allerlei dierbare objecten in zoals foto's, tekst, stof, favoriete C.D., haarlok, sieraden etc. etc. Je werkt net zolang door tot het voor jouw gevoel "af" is.

Kosten €95,00 p.p. incl. materialen en lunch.

Deze workshop kan ook voor een besloten groep (bijvoorbeeld een familie) gegeven worden.

N.B. Ik kan tevens in opdracht en geheel in overleg een soortgelijk schilderij voor u maken, mocht dit de voorkeur hebben. Vraag naar de mogelijkheden en prijsopgave.

Brenger van Licht

Via allerlei heldere boodschappen heb ik in december 2016 te horen gekregen dat ik mezelf meer mag gaan profileren als "Brenger van Licht".  

Ik maak intuïtieve tekeningen (meestal 20 x 20 cm, maar ook 30 x 30 cm) op een ondergrond van waterverf. Ik weet van tevoren nooit wat er zal ontstaan; de tekeningen zijn daardoor altijd uniek.

Ze zijn voor het eerst ontstaan in een periode die voor mij in het teken van diepe rouw en verdriet stond. Ik merkte hoe helend en rustgevend de beelden en boodschappen voor mij werkten en dat wil ik graag met anderen delen!

Alle tekeningen gaan gepaard met een liefdevolle boodschap, welke je troost kan bieden bij elke vorm van verlies (of een andere moeilijke fase in je leven). Ik kan op verzoek een tekening maken voor jou of iemand anders.

Mocht je interesse hebben, stuur me dan even een mail voor verder info:

[email protected]

0